|
JASTROWIE - forum o polityce i nie tylko
Platforma Obywatelska koło Jastrowie
|
|
Tragiczna śmierć przez grzech pychy |
| Autor |
Wiadomość |
petros6
|
Wysłany: 2010-04-22, 14:50 Tragiczna śmierć przez grzech pychy
|
[Cytuj]
|
|
Rzadko kiedy zastanawiamy się w codziennym zabieganym życiu nad naszym przemijaniem. Widzimy w codziennych wiadomościach śmierć, choroby, tragedie. To w TV, ale przecież mnie to nie dotyczy. Ja jestem zdrowy, czuję się dobrze. Mogę odłożyć na później czasami ważne sprawy, bo mam przecież wiele czasu .
....Grzech pychy, którym nacechowane są osoby które napełniły się pewnością siebie odnosząc sukcesy.....
| Cytat: | - Najgorzej jest jednak z politykami. -Wybrali mnie, to znaczy ,że jestem najmądrzejszy, najpiękniejszy, naj, naj, naj, bo przecież opinia publiczna się nie myli. A zatem wszystko mi wolno! Tu pycha zbiera największe i wcale nie w przenośni -śmiertelne żniwo.
Nie wszystko bowiem wolno! Nawet największe przymioty człowieka nie spowodują zmian praw fizyki. Nie trzeba było lądować we mgle, Panie Prezydencie! Na pychę, i jej córkę -głupotę nawet Bóg, który tyle razy Panu pomagał -nie ma rady. Śmiem wysnuć podejrzenie, że przyczyną tragedii w Smoleńsku -była pycha! Mnie się uda - pomyślał być może pilot. -Musi pan wylądować -nakazał być może prezydent, przeświadczony o swym wyjątkowym statusie. -Panie,zmiłuj się nad nami -pomyśleli w ostatniej chwili swego życia pasażerowie.
Dziś od paru dni leją się łzy, wznoszone są modły, grają żałobne marsze, a czarno odziani telewizyjni dostawcy wiadomości mają wreszcie temat do prezentowania tzw. ludzkich twarzy przez osoby, których dotąd nie podejrzewaliśmy o ich posiadanie. A o prawdziwej sprawczyni nieszczęścia- głupocie- mówi się mało lub wcale.
Trzeba jakoś przetrzymać falę, która oprócz opisów dramatu przyniosła nam też pleniącą się histerię połączoną z nieodłączną hipokryzją. ......
Antoni Kopff Blog ---------------- KOPFF SCHMERZEN |
Trudno nie zauważyć trafności cytatu z tym co doświadczamy w mediach. |
|
|
|
|
petros6
|
Wysłany: 2010-04-22, 14:58 APEL DO PREMIERA
|
[Cytuj]
|
|
| Cytat: | | Panie Premierze! Zakończyła się żałoba narodowa po największej tragedii w historii powojennej Polski. W wyniku karygodnych zaniedbań, niekompetencji i arogancji staliśmy się jedynym na świecie krajem, który w jednym momencie stracił całe dowództwo wojska, ze zwierzchnikiem sił zbrojnych prezydentem Rzeczypospolitej Polskiej na czele. Apeluję do Pana o podjęcie radykalnych kroków - pisze w "Polsce" legendarny dowódca GROM gen. Sławomir Petelicki. |
I to ten sam grzech pychy , a może nawet arogancji wobec swojej ważności.
Jedna chwila!
i..... wszystko już tylko było!
Przestroga dla wielkich i mniejszych polityków, krajowych i lokalnych, ....
Jedna chwila!
i..... wszystko już tylko było! |
|
|
|
|
dziadek
|
|
|
|
|
Helmut
|
Wysłany: 2010-04-27, 18:14 To sprawa prokuratury.
|
[Cytuj]
|
|
Doświadczyła nas Polaków wielka TRAGEDIA !
Ale uważałbym ze słowami na temat tej katastrofy.
To sprawa do rozwiązania przez prokuratorów.
Nie ulega żadnej wątpliwości , że Św.P. Pan Prezydent nie był dobrym prezydentem choć o zmarłych nie powinno się źle mówić, za co przepraszam.
Ale PiSuary nie mają nic w sobie honoru i poczucia godności więc wróże wielkie "drapanie się" po twarzach w tych wyborach. Na pewno zostaną wypuszczone wściekłe "bulteliery" PiS-owskie które obnażą jakie w nich drzemie poszanowanie w obliczu tragedii co by nie mówić która ich najbardziej dotknęła.
Kto widział program w TVP Pospieszalskiego to można się zastanowić czy czasem nie mamy do czynienia z wariatem lub grupą wariatów. Dobrze by było nagrać taki program i puszczać go w szkołach jak wielka grupa wariatów jest w naszym społeczeństwie. Po prostu coś nie wiarygodnego. I to w TVP. To jest bardzo niebezpieczne zjawisko. Pilne nowa reforma o Radiofonii i Telewizji |
|
|
|
|
|
dziadek
|
Wysłany: 2010-05-29, 12:33 Wątpliwości
|
[Cytuj]
|
|
| O tej sprawie prawdy nigdy się nie dowiemy. Trauma żałoby już mija i czas na powiedzenie wszystkiego co jest na ten temat wiadome. Podejrzewam jednak , że jeszcze przez lata będą stawiane hipotezy i domysły , bo trzeba przyznać, że wątpliwości same się nasuwają ...! |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Pierwszy poniedziałek miesiąca.
Otwarte spotkanie PO.
Zapraszamy członków, sympatyków i wszystkich zainteresowanych.
Biuro poselskie, godz 19.00
PLATFORMA OBYWATELSKA
PLATFORMA OBYWATELSKA JASTROWIE
WWW GiM Jastrowie
Wyszukiwarka GOOGLE
Mapa Jastrowia na ZUMI
jastrowie.org
|